Zo’n jaar geleden kocht ik dit patroon van Heidi&Finn, na het zien van deze geweldige creatie. Ik heb er veel naar gekeken, naar dat patroon, en met veel bewondering gekeken naar de blogsters die het wél aandurfden. Mama Pluis bijvoorbeeld.

Maar mij leek het toch allemaal wat ingewikkeld: tricot, knoopsgaten, boordstof… dus ik liet het maar voor wat het was. Ooit… Ooit… ging ik dat wel eens kunnen.

En jawel! Een jaar later, is dit het resultaat:

zonder kind

 

Mét kind:

 

 

 

Eigenlijk ging dat nog wel vlotjes, op het gesukkel met de knoopsgaten na. Gelukkig bracht deze madam redding met haar geweldige tips. En ook het feit dat ik met den overlock door de stof gesneden heb en opnieuw mocht beginnen, vergeten we efkes.

Mamasha en Kir maakten er ooit een omkeerbare versie van, en Mina Dotter een omkeerbare gilet. Heel schoon allemaal. Misschien iets voor volgend jaar.

Stofjes: VanMarieke voor de tricot streepjes en olifantjes, Koekepeertje voor de boordstof

Knopjes: Rommelmarkt

Patroon: Heidi&Finn, maar wel een stuk smaller gemaakt.

2 reacties op “hoodie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *