break

wentiti trekt er even tussenuit! Samen met manlief en m’n minimannies trek ik voor 11 weken naar de zon, naar de andere kant van wereld, naar het land van de kangoeroes en de koala’s (insecten en reptielen zijn mijn ding niet dus ik doe alsof die niet bestaan). anyway, 11 weken even de stekker eruit, genieten, met camper door Australië … Dat betekent ook 11 weken geen naaimachine, geen overlock, geen patronen tekenen, geen stofjes knippen, geen blogupdates. Tenzij op jadekinderengaanmee.be want dat wordt onze reisblog.

DSCF2059

De webshop zal ook even worden stilgelegd. M’n hele voorraad kan je hier terugvinden en wie nog iets wil bestellen kan dat doen tot en met 26/10

Ondertussen showt de kleinste miniman nog even de laatste reeks tutkoorden en zeversjaaltjes:
IMG_4742 IMG_4756

Leather sweater

Je kent het wel, La Maison Victor, dat patronenmagazine waar iedereen het over heeft.
Ik was precies weer de laatste die er één kocht, maar ben wel al grote fan. Ik snap meteen de hetze rond het magazine: 8 patronen voor 7,95euro, duidelijke werkbeschrijvingen, én dan nog eens in het Nederlands.
Ik kocht de herfsteditie van 2014 en was op slag zot van de ‘leather sweater’. De fake lederen schouderstukjes heb ik wel vervangen door boordstof. Jammergenoeg bleek maat 104 nog net iets te groot voor mijn 3,5 jarige, zeker aan de schouders, dus de trui zal nog even in de kast blijven liggen. Hopelijk is dat okerkleur volgend jaar ook nog “in”!

DSCF1971

DSCF1979 DSCF2300

DSCF2012

DSCF2301

DSCF1986

patroon: La maison Victor (herfst 2014) – Leather sweater
stof: Stoffen van Leuven

kinderschort

Waar een pedagogische studiedag al niet goed voor is…  Lissa kwam logeren en mocht zelf kiezen hoe ze haar dagje qualitytime met de meter zou invullen. Shoppen, gaan zwemmen,… maar ze koos iets anders. “Wil jij mij leren stikken meter?” “Tuurlijk Liesje”, zo gezegd zo gedaan! Een simpel patroon voor een keukenschortje vonden we hier, stofjes kiezen uit mijn voorraad en we konden eraan beginnen.

Garen vervangen, nieuw spoeltje steken, steek kiezen, en gaan. Ze was er snel mee weg, en stikte wonderwel nog redelijk recht ook. Niet slecht voor een (bijna) 9jarige. Ikzelf ook fier natuurlijk en stiekem dacht ik ‘hmm opvolging voor wentiti verzekerd!’
Voor haar verjaardag komende zaterdag heb ik iets speciaals in gedachten, deze dames zitten alvast mee in’t complot 😉 happy birthday Liesje!

photo (2)

vliegtuig

een postje met, ahum, 10 maanden retard. Shame on me…

Zo’n jaar geleden kreeg ik de vraag  om mee te werken aan het doopsuikerassortiment van kleine Rik. Of ik de vliegtuigjes wou maken op basis van dit patroon. Maar natuurlijk! De stofjes kozen ze zelf uit deze webshop en ook de doopsuikerzakjes maakte de mama zelf.
Leuk patroontje maar wel heel veel gepruts aangezien de 4 vleugels er met de hand moeten aangezet worden. Oefening baart kunst, dat wel, na het 2e vliegtuig ging dat derde veel makkelijker.

DSC_1768 DSC_1769 DSC_1777 DSC_1783

Na het maken van die 3 vliegtuigen had ik de smaak te pakken en maakte ik voor onze Gust een specialleke, eentje met een muziekdoosje erin. Nog meer gepruts, maar het is me toch gelukt en het pastte ook perfect op onze doopsuikerkast.

IMG_8334

met dank aan de papa van Rik voor de foto’s!

 

klokrokje

Ik geef toe, ik ben wellicht 1 van de laatsten die “allemaal rokjes” heeft gekocht. shame on me. maar mijn jongens doen dan ook geen rokjes aan. De zonen09 patronen daarentegen die heb ik wel bijna allemaal liggen.
Maar goed, rokjes dus. Geen dochters maar wel metekindjes. 1tje daarvan heet Lissa en is verzot op rokjes.
Anderhalf uur had ik om een rokje te maken: de tijd dat haar papa en mama stof gingen kiezen voor een nieuwe zetel, koos zij in mijn voorraad een stofje uit. Een half metertje geweldig mooie retro stof. Een couponneke, onlangs gekocht bij Stoffen Van Leuven, geen idee van welk merk of designer, maar ik was meteen verkocht toen ik het zag. En Lissa blijkbaar ook want ze had snel gekozen. Snel even naar Mertens voor bijpassende boordstof en satijnen biaislint et voila, een uur later stapte ze hier buiten met een nieuw rokje rond haar smalle poep.

IMG_3846

IMG_3847 IMG_3849

IMG_3848

nazomer

Ok… sinds ik deze marcellekes en sponsen broekjes heb gemaakt, zo’n 3 weken geleden, heeft het nog niet anders gedaan dan geregend! Ze liggen nog netjes in de kast, laat die warme nazomer maar komen!

IMG_3703

IMG_3713

patroon marcellekes: aangepast patroon van Van Katoen
patroon broekjes: aangepast patroon van Miss Tiggr
stofjes en boordstof: Koekepeertje, Stoffenspektakel, Mertens

kwakkelweer

Hopen tricot liggen hier (al eeuwen) klaar om verwerkt te worden in tshirts, marcellekes en hoodies. Ik dacht, ik moet ergens beginnen, en het zijn de tshirts geworden. Stofkes werden uitvoerig rond Gust gedrapeerd om te zien welke mooist uitkwamen met zijn blauwe piepers. Ok, maar dan kwam de moeiljke vraag: lange of korte mouwen. Het werd er van alletwee eentje, want met zo’n kwakkelweer kan een garderobe niet groot genoeg zijn.

DSCF6190

DSCF6187 DSCF6225-2

DSCF6223-2

DSCF6217 DSCF6215

DSCF6201 DSCF6203

DSCF6191

theo

Het idee was heel eenvoudig: ik maak een hemdje en kroon van hetzelfde stofje tegen zijn verjaardag.
De uitvoering was iets complexer waardoor de kroon klaar was tegen zijn feestje, het hemdje niet. Gelukkig had hij een polo-hemdje in zijn kast liggen dat er min of meer bij pastte (bolletjes en driehoekjes combineren, moet kunnen toch?!)

bent3 kroon1

bent3_a

Het hemdje dan, het werd een Theo, mijn allereerste Zonen09 naaisel, en eerlijk gezegd, ook de eerste keer dat ik een “complex” patroon maakte. Wellicht de reden dat het zo lang duurde eer het af was… Maar het moet gezegd, de handleiding, het patroon, de beschrijving, het klopt allemaal als een bus. Dikke pluim voor Mamasha en Zonen09. Afgewerkt tot in de puntjes en de leuke details maken het helemaal af: paspel op de rug, paspel aan het borstzakje, een plooitje op de rug. Ik koos voor een stofje van Froy&Dind, bijpassend gele paspel en bijna identieke eigele Kamsnaps. Allemaal van bij Koekepeertje. Ik ben (in tegenstelling tot de rest van blogland), niet zo’n geweldige fan van de retrokraag, dus ik zette er een standaard kraag op.
Qua maat was het wel even puzzelen gezien miniman een heel smalleke is. Het werd een ‘smalle’ 92 (want ook daar denkt Mamasha aan) maar lengte 98 en het past perfect!

hemdje2

hemdje1

Er zullen in de toekomst ongetwijfeld nog Theo’s van onder mijn naaimachine rollen! Of misschien eerst eens een Charlie proberen, want dat patroon ligt hier ook al een tijdje te wachten