Babietjes zouden naar ’t schijnt beter slapen na de geboorte als ze in een inbakerdekentje kunnen liggen. Ik nam de proef op de som en maakte er zelf eentje. Een katoenen olifantenstofje aan de buitenkant en spons aan de binnenkant. Flanel of fleece waren ook opties maar gezien de naderende zomer koos ik voor de luchtigste stof.

Zo ziet het coconnetje eruit zonder baby

cocon

cocon

cocon
(Patroon: Lotta Jansdotter – Simple sewing for babies / Olifantenstofje – Vermiljoenshop / spons – Julija’s shop)

En zo ziet het coconnetje eruit mét baby (Bent, 2daagjes oud)

IMG_4488.jpg

IMG_4471.jpg

En ik kan u verzekeren, zo’n coconnetje heeft z’n effect! Meneertje wordt maar 1 keer per nacht wakker om te eten, en vorige nacht heeft hij zelfs al eens doorgeslapen van 23u45 tot 6u20! Misschien is het toeval, misschien ook niet…

6 reacties op “cocon

  1. Nele84 zegt:

    Oh echt ferm met die olifantjes! Ik heb er al zo 2 gemaakt voor een meisje en overlaatst precies dezelfde stof gekocht met het idee in mijn hoofd om de eerstvolgende jongen die geboren wordt daarmee te verwennen :-). Nu weet ik al meteen hoe het eruit ziet en het is echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *