Tijdens de zwangerschap hebben we de taken mooi verdeeld: de papa stond in voor het kaartje, de mama voor de doopsuiker. Ik denk dat zowat iedereen iets “handmade” verwachtte, dus ik kon niet anders dan aan de verwachtingen voldoen natuurlijk!

De stofjes had ik al een jaar in de schuif liggen, het waren de allereerste ‘mooie’ (lees: duurdere) stofjes die ik ooit kocht. Ik had ze zorgvuldig bewaard om er ooit eens iets speciaals mee te maken. Zwanger zijn leek mij speciaal genoeg om ze uit de kast te halen ๐Ÿ™‚
Alleen had ik niet genoeg stof… dagenlang heb ik alle stoffenwinkels gemaild om nog extra stof te vinden, maar aangezien ze een jaar oud waren, waren ze overal uitverkocht. Niet goed voor de hormonen… Gelukkig bracht Stoffenspektakel redding. De bijpassende lintjes heb ik er ook gevonden.

Ziehier het resultaat van de met veel liefde gemaakte doopsuikerzakjes!

IMG_4137.jpg IMG_4133.jpg

IMG_4163.jpg

IMG_4162.jpg IMG_4161.jpg

IMG_4158.jpg IMG_4154.jpg

IMG_4152.jpg

En voor de kindjes die op bezoek komen zijn er bellenblazers

IMG_4142.jpg

Dit bericht is gepost in bent. Bookmark de link.

84 reacties op “doopsuiker

 1. Evi zegt:

  Prachtig gemaakt!
  Mag ik vragen waar u het presentatiestuk heeft gevonden? Ik ben namelijk op zoek naar hetzelfde voor mijn zelfgeknutselde doopsuiker.

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

 2. Annelies zegt:

  Prachtige zakjes!! Als ik mag weten: wat zijn de afmetingen van je zakjes? Super mooi stofje ook! Zeker de moeite waard geweest om er lang naar te zoeken!!

  • wentiti zegt:

   Hallo Annelies,
   de afmetingen zijn 9 op 7 (afgewerkt zakje), en daar staken een stuk of 6 grote suikerbonen in met nog een 10tal kleine boontjes (smarties-achtig).
   Als ik het me goed herinner knipte ik de stofjes uit 9 op 12 om dan 7 op 9 over te houden (bovenaan 2 cm naar binnen gestikt om de touwtjes nog vast te kunnen steken). Moest dit niet zo heel duidelijk klinken, dan stuur je me maar een mailtje voor meer uitleg.
   groetjes

 3. MIss Perroquet zegt:

  Ik ben ook benieuwd naar de werkwijze, aangezien dit een deel wordt van de doopsuiker om halfweg oktober uit te delen.. ๐Ÿ˜‰ Van waar heb je de buttons trouwens?

  • wentiti zegt:

   Hey Miss perroquet, ik stuur je morgen een mailtje ivm de werkwijze. Buttons hadden we besteld bij pushmybutton maar niet tevreden over de klantvriendelijkheid… Lickmybutton zou beter zijn!

 4. Tamara zegt:

  Super mooi zakjes, zou je mij ook de werkwijze daarvan kunnen doormailen. Ik zou ze ook zelf willen maken maar weet niet goed hoe te beginnen ๐Ÿ™‚ Alvast bedankt

 5. Pingback: miniman nummer twee « wentiti

 6. Lies zegt:

  Hele mooie presentatie van je doopsuiker. Alles past perfect bij elkaar! Ik zou voor onze tweede zoon ook graag zelf doopsuikerzakjes maken. Is het mogelijk me de werkwijze door te geven? Bedankt alvast!

 7. Ilse zegt:

  Super mooi! Was op zoek naar zoiets als jullie doopsuikerzakjes!
  Zou ook ik de werkomschrijving mogen ontvangen?
  Je zou me er ontzettend mee verder helpen!

  Alvast bedankt en dikke knuffel voor Bent ๐Ÿ™‚
  Groetjes, Ilse

 8. Annelies zegt:

  Wat mooi gedaan voor je zoontje! Wij verwachten in juni ons 2de kindje. Nu zou ik ook graag zelf iets maken, leuke doopsuikerzakjes met de naam op gespeld, of een vilten figuurtje. Ik heb echter al heel veel modelletjes uitgetest de afgelopen dagen op mijn naaimachine, maar ik vind geen mooie manier hoe ik de lintjes vanboven door een tunneltje geregen krijg. Iedere keer ligt het resultaat terug in de vuilbak. Logisch inzicht is duidelijk niet mijn sterkste kant. Mijn noodslogan “hoe tunnel maken in doopsuikerzakjes” bracht me op jouw site. Je zou me heel veel plezier doen met een werkbeschrijving die mijn logica niet te boven gaat ๐Ÿ˜‰ Vriendelijke groetjes

 9. nicole zegt:

  hoi, heel leuke zakjes. Ik wil ook zakjes maken voor de geboorte van mijn kleinkinderen (een tweeling!!) Je schrijft dat je een andere werkwijze gebruikt hebt. Wil je mij die eens mailen aub en ook het tunneltje.
  Hartelijk dank bij voorbaat

 10. Naomi zegt:

  Goeiemiddag,

  Ik ben helemaal fan van de knappe zakjes! Kan je ook mij eventueel de werkwijze doormailen zodat ik voor nummer-2-to-be ook in actie kan schieten ;-)?

  Bedankt!

 11. Els zegt:

  Hallo,
  Super mooie zakjes! Ik ben er zelf ook aan het naaien, maar ik zou graag wat verschillende modelletjes maken. Zou je mij aub ook de werkwijze willen doormailen?
  Alvast bedankt!
  Els

 12. Stefanie zegt:

  beste,
  vind dit schitterend gemaakt, zou je me ook de werkwijze eens willen doormailen als het niet te veel gevraagd is tenminste.

  Bedankt en groetjes
  Stefanie

 13. Liesbeth zegt:

  Super mooie doopsuiker! ‘k Zou ook graag zelf de doopsuikerzakjes maken voor mijn 2de spruit, maar net zoals enkelen hierboven geraak ik er niet echt uit hoe je precies de tunneltjes maakt voor het koordje door te steken. Zou ik ook de juiste werkwijze kunnen ontvangen?

  Bedankt en groetjes!

 14. Liesbeth zegt:

  Heel leuk gedaan, ook hele toffe stofjes, wanneer heb je deze nog op het stoffenspektakel gevonden? Zou je mij de werkwijze om deze zakje te maken ook willen doormailen aub? Merci en veel geluk nog!

 15. Kathy zegt:

  Hoi,

  Prachtige creaties en ik ben gek op de zakjes, zou je ook mij de werkwijze kunnen doorsturen inclusief, tunnel voor lintje? Alvast heel erg bedankt!

  Heel leuke en inspirerende website.

  Groetjes,
  Kathy

 16. Pien zegt:

  Hallo,

  Heel mooie zakjes en presentatie!
  Zou je mij ook de werkwijze voor de zakjes met tunnel kunnen doormailen?

  Alvast bedankt!
  groetjes,
  Pien

 17. Birgit zegt:

  Super!
  Zou je mij eventueel ook de handleiding van de zakjes willen doormailen, ben er helemaal weg van ๐Ÿ™‚
  Bedankt!

  Groetjes, Birgit

 18. Ine zegt:

  Hallo,

  Zowel voor Bent, als Gust, maakte je echt heel leuke doopsuikerzakjes. Wij zijn ook op zoek!
  En dus ook van mij de vraag zoals zovelen die al stelden: Zou je even de werkwijze kunnen doormailen?
  Nu al: Dankjewel!
  Ine

 19. vanessa zegt:

  Hey, super leuk! Dit wil ik ook ๐Ÿ˜‰ Mag ik ook jouw werkwijze gebruiken? Vraagje: jij hebt een button gebruikt (handig om op te spelden) maar ik wil graag een magneet. Zou dat ook lukken? Maar hoe?

  Groetjes Vanessa en nog een knap gedaan!

 20. Camille Hellin zegt:

  Hallo

  Ik kwam op je website terecht en zag het leuke kaartje en doopsuiker van Gust.
  Super geslaagd en was meteen mijn inspiratiebron voor onze 2e spruit ๐Ÿ™‚
  Ik zou ook de zakjes willen maken, zou je me hiervoor eventueel de werkwijze willen doorsturen?

  Super bedankt!

  Grtz Camille

 21. kim zegt:

  hallo,
  zou u mij ook de werkwijze van de zakjes kunnen mailen?
  Heb al een soortgelijk zakje gemaakt maar deze lijken mij net iets verfijnder…
  alvast bedankt
  Kim

 22. Stefanie zegt:

  Super leuke doorsuiker. Ben inspiratie aan het opdoen als net gebeten door de naaimachine microbe mama in spe. Zou je het erg vinden om je werkbeschrijving eens naar me door te sturen?
  Alvast bedankt. Stefanie

 23. Sara zegt:

  Hallo,
  Ik ben een zoektocht begonnen om mooi doopsuiker te maken voor ons 2de kindje. Om wat inspiratie en idee’tjes op te doen ben ik gaan zoeken op het net en zo kwam ik op jou blog terecht. Ik vind je doopsuiker presentatie erg mooi en ik hoop dat die van mij er binnenkort even professioneel uit zal zien. Kan je me op weg helpen door de werkwijze van de geboortezakjes te versturen? Alvast bedankt! Groetjes Sara
  Ps: ik zie net de data, 2011… Jou zakjes hebben wel succes!

 24. Sara zegt:

  Hallo,
  Ik ben een zoektocht begonnen om mooi doopsuiker te maken. Om wat inspiratie en idee’tjes op te doen ben ik gaan zoeken op het net. Ik vind je doopsuiker presentatie erg mooi en ik hoop dat die van mij er binnenkort even professioneel uit zal zien. Kan je me op weg helpen door de werkwijze van de geboortezakjes te versturen? Alvast bedankt! Groetjes Sara
  Ps: ik zie net de data, 2011… Jou zakjes hebben wel succes!

 25. Cindy zegt:

  Hallo, zou ook heel graag de werkwijze & maten weten voor zo’n zakjes!
  Mijn dochter doet in mei haar communie, en wou stilaan aan de slag willen gaan.
  Dank voor je hulp ! ๐Ÿ™‚

 26. ruth zegt:

  Hallo aussies ๐Ÿ˜‰ !!
  De doopsuiker van de jongens is echt prachtig!! Zou u mij de werkwijze voor de doopsuikerzakjes kunnen doormailen? Hoe heeft u precies de magneet aan het zakje bevestigd? Bleef deze goed hangen? Welk materiaal heeft u voor het touwtje gebruikt?
  Alvast bedankt!!
  Groetjes, Ruth

 27. vicky zegt:

  Hallo, heel toffe doopsuiker. Ik ben nu ook zakjes aan het maken, met een tunnel voor koordje. Maar ik heb een slechte handleiding ๐Ÿ™‚ zou ik de jouwe mogen hebben? Alvast mercie

 28. Isabel zegt:

  Hallo,
  Het doopsuiker van Gust vinden we heel mooi!
  Zou u mij de werkwijze en afmetingen voor de zakjes met pin kunnen bezorgen aub?

  Alvast bedankt
  Isabel

 29. Debbie zegt:

  Hallo,
  leuke zakjes! Ben ze zelf ook aan het proberen maken, maar de tunnel lukt niet zo geweldig goed.
  Zou je eventueel jouw werkwijze willen doorsturen aub?
  Bedankt!!
  Debbie

 30. Brenda zegt:

  Hoi,
  ik ben op zoek naar een handleiding van zulke zakjes en kwam bij jou terecht. Vind het echt superleuke zakjes. Zou je mij misschien ook de handleiding hiervan kunnen doorsturen?

  Alvast heeeel erg bedankt!!

  Brenda

 31. Ellen Claessens zegt:

  Hallo,

  heel mooie zakjes! Heb er al een aantal zelf geprobeerd, maar ben nu toch benieuwd naar jouw werkwijze. Zou je deze willen door mailen? Heel erg bedankt!
  Ellen

 32. Ine zegt:

  Hallo,

  Beste wensen! Bijna 5 jaar later na je eerst post hierover ben ik ook op zoek naar originele doopsuiker en kwam uit op je blog ๐Ÿ™‚
  Zou je mij ook de werkwijze kunnen doorsturen van de zakjes aub?
  Alvast bedankt!
  Ine

 33. Vanessa Eeckeloo zegt:

  Hallo,
  Ik ben nu zwanger van ons 2de en wil ook weer iets origineel en bruikbaar van doopsuiker maken.
  Kan u voor mij ook eens de werkwijze van de zakjes doormailen?
  Hoe ben je bij dat ventje gekomen? Ik zoek nog een soort thema, ben uitgerekend voor 3 juli…
  Van ons eerste zat er een ster in het kaartje en dat hebben we doorgetrokken naar de doopsuiker naamkaartjes, maar nu heb ik totaal nog geen idee.
  Alvast bedankt om de werkwijze van de zakjes door te mailen.
  Vanessa

 34. Tessa zegt:

  Amai! Wat prachtige doopsuiker!
  Je hebt waarschijnlijk al veel je uitleg moeten geven en hier vraag ik ook wat meer uitleg..
  Hoe heb je de tunnel gemaakt voor het lintje door te steken?

  Groetjes!

 35. katrien zegt:

  Hallo
  Ik ben op zoek naar leuke ideetjes voor wanneer ons kindje geboren wordt en kwam uit op deze pin. Is het mogelijk om mij de werkwijze van de zakjes door te mailen? Dan kan ik het ook eens proberen!
  Alvast erg bedankt!
  Groetjes
  Katrien

 36. Els zegt:

  Hallo, Zou u mij ook de werkwijze van deze zakjes willen doormailen? Deze zakjes spraken ons meteen aan als doopsuiker voor onze spruit. Alvast bedankt. Groetjes Els

 37. Malin zegt:

  Wat een mooie zakjes. Ik ben via pinterest op deze site terechtgekomen aangezien ik ook inspiratie zocht om zelf iets te maken.
  Als je de werkwijze nog hebt, mag je me altijd laten weten hoe je het gedaan hebt!

 38. Joke Van de Velde zegt:

  Hoi, ik botste op jouw website in mijn zoektocht naar info om zelf doopsuikerzakjes te maken. Ik ben erg onder de indruk van jouw creatie en bijgevolg nieuwsgierig naar de werkwijze. Zou je mij deze kunnen doormailen? Alvast heel erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *