Het idee was heel eenvoudig: ik maak een hemdje en kroon van hetzelfde stofje tegen zijn verjaardag.
De uitvoering was iets complexer waardoor de kroon klaar was tegen zijn feestje, het hemdje niet. Gelukkig had hij een polo-hemdje in zijn kast liggen dat er min of meer bij pastte (bolletjes en driehoekjes combineren, moet kunnen toch?!)

bent3 kroon1

bent3_a

Het hemdje dan, het werd een Theo, mijn allereerste Zonen09 naaisel, en eerlijk gezegd, ook de eerste keer dat ik een “complex” patroon maakte. Wellicht de reden dat het zo lang duurde eer het af was… Maar het moet gezegd, de handleiding, het patroon, de beschrijving, het klopt allemaal als een bus. Dikke pluim voor Mamasha en Zonen09. Afgewerkt tot in de puntjes en de leuke details maken het helemaal af: paspel op de rug, paspel aan het borstzakje, een plooitje op de rug. Ik koos voor een stofje van Froy&Dind, bijpassend gele paspel en bijna identieke eigele Kamsnaps. Allemaal van bij Koekepeertje. Ik ben (in tegenstelling tot de rest van blogland), niet zo’n geweldige fan van de retrokraag, dus ik zette er een standaard kraag op.
Qua maat was het wel even puzzelen gezien miniman een heel smalleke is. Het werd een ‘smalle’ 92 (want ook daar denkt Mamasha aan) maar lengte 98 en het past perfect!

hemdje2

hemdje1

Er zullen in de toekomst ongetwijfeld nog Theo’s van onder mijn naaimachine rollen! Of misschien eerst eens een Charlie proberen, want dat patroon ligt hier ook al een tijdje te wachten

 

7 reacties op “theo

  1. Tabo zegt:

    Ik heb deze gekocht bij Juljia vorig jaar en ging er een kjledee/rokje uit maken, maar een hemd is zoveel cooler ! Zeer mooi gedaan ! Cloud9 is super kwaliteit om mee te werken in elk geval ! De krabjes en poesjes ervan liggen ook nog te wachten op een bestemming !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *