Een zitkussen voor in de nieuwe creche van metekindje Tille, dat was de opdracht. Oh, simpel toch?
Maar ik had geen zin om bestaande kussens te overtrekken of slopen te maken. Maar wat dan wel… Na lang denken kwam ik op het idee om een soort bloem te maken. Een rond kussen met flapjes. Klonk makkelijker dan het was. Nog maar eens gebleken dat ronde naaisels niet mijn ding zijn. Dat trekt scheef bij het binnenstebuiten keren waardoor ‘rond’ al snel ‘hoekig’ wordt of tegentrekt, ook al gaf ik honderden knipjes in de rondingen…

Misschien lag het aan het feit dat ik de flapjes gewatteerd heb om ze te verstevigen?

Soit, kleine Tille was blij met haar kussentje! En toen grote broer het kussen wou nemen en ze zei “nee!van mij” was ik ook blij. Opdracht geslaagd!

stofjes: Stoffenspektakel en Au Plubas (Ledeberg)
vulling flapjes: Stoffenidee (Gent)
vulling kussen: Pandavulling van Veritas
flockfolie: Vermiljoen

Een reactie op “een klein kussentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *