Metekindje tille werd vorig weekend gedoopt. Dat werd gevierd, samen met haar allereerste verjaardag! met andere woorden: kadootjestijd!
De mama had specifiek gevraagd naar een handdoek, eentje speciaal voor tille, voor haar alleen te gebruiken. Ik dacht ha! Daar heb je mijn volgend project: een unieke handdoek! En laten we het maar meteen moeilijk maken en er een badcape van maken, eentje waar ze zo helemaal ingewikkeld kan worden. Lekker warm en zacht.

Dus trok ik naar Hema voor kwaliteitsvolle handdoeken om te verknippen en naar de Veritas voor paspel. Stof had ik nog van Koekepeertje.

Ik baseerde me op Bent zijn badcape van Dwell studio voor de afmetingen. Na heel wat gesukkel met de kap is dit het resultaat:

Kabouter Bent mocht opnieuw figureren

mmm lekker die handjes

en maar kwijlen

huh? huh?

6 reacties op “badcape

 1. Nele84 zegt:

  Elke baby heeft recht op foto’s in zo’n badcape, want dat is gewoon altijd uberschattig. En wat een ogen!
  Ik heb dat stofje hier ook nog liggen, maar de kleuren zijn uitgelopen bij het wassen en nu heeft de stof zo’n rozige gloed :-

  • wentiti zegt:

   Hey Nele, vreemd dat de kleuren bij jou wat zijn uitgelopen… ik was mijn stofjes ook altijd op voorhand en bij mij bleef deze stof wel kleurvast. Misschien was een andere stof of een ander kledingstuk de boosdoener?

 2. Pingback: tutorial kaphanddoek « wentiti

 3. Linda zegt:

  Dank je wel voor de gedetailleerde uitleg. Ik heb een badcape gemaakt en er nog een geborduurde boord opgenaaid met de naam van de baby en kinderfiguurtjes. Deze heb ik op de kant van het stof genaaid aan de rand van het kapje, en aan de benedenrand van de handdoek. Ik heb de boord erop genaaid nadat de paspel genaaid was, net erlangs. Dan zie je het stiksel niet aan de binnenkant van de cape.

  Als je nog van die mooie babyspullen gemaakt hebt, altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *